Program*
Les programmet og bestill billetter Her.

lørdag 19. oktober 2013

"Ondskapen vokser seg større enn scenen"

"Ingen doktor for dei daude", med Geddy Aniksdal og Anette Röde Hagnell fra Grenland Friteater, setter punktum for årets Georg Johannesen-seminar. Forestillingen består i sin helhet av tekster av Georg Johannesen, oversatt til og framført (sunget og resitert) på sognemål.

 Den ble opprinnelig innøvd og framført på engelsk, deretter spansk og har turnert internasjonalt i en årrekke til land som Danmark, England, Wales, Australia, Singapore, Spania, Cuba og Colombia.

Det er en uhyre sterk forestilling, regissert av Tor Arne Ursin, med Georgs tekster tolket og framført på en personlig måte i et rom ribbet for overflødigheter. Kun det nakne uttrykket står igjen, et uttrykk som likevel fyller rommet, og vel så det. Etter å ha turnert med forestillingen i en årrekke er Aniksdal og Hagnell samspilte i en grad som gjør at begge aktørenes særegne uttrykk kommer til sin rett.

"Aniksdal henter fram sin mørkeste side og gjør en sterk tolkning. Når dette veves sammen med den fløyelsmyke stemmen til Hagnell vokser ondskapen seg større enn scenen...", skrev Varden i 2008.

"Fredagens höjdpunkt var No Doctor for the Dead...Tori Amos-doftande pianoslingor och existensiell ilska i en ruggigt bra kombination" skrev Uppsala Nya Tidning.

Grenland Friteater jobbet tett med Georg Johannesen i en årrekke. Et samarbeid som fikk uttrykk i flere minneverdige forestillinger, deriblant ”Gode Tider – for de Onde” i 1995, ”Blue is the Smoke of War” i 1997 og ”Å være død er for lettvint” i 2001. Georg Johannesen var selv en viktig del i forestillingsprosessene. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar