Program*
Les programmet og bestill billetter Her.

mandag 21. oktober 2013

- Det Norske Hus - en vellykket metaforI sin tiltredelsestale som statsminister i 1996 erklærte Thorbjørn Jagland "Det Norske Hus". Jagland er blitt kritisert og harselert mye med for den metaforen, og mange andre ting han har sagt og gjort. Men Georg Johannesen tok ham langt på vei i forsvar.

I et intervju med NRKs skolefjernsyn sa Georg Johannesen bl.a.: - Som tiltredelsestale er dette noe av det beste som nar vært laget de sistet tyve årene. "Det norske hus" er en vellykket metafor. Det er slett ikke sant at han snakker dårlig.

Men så følger han opp med å gå Jaglands språkbruk nærmere etter i sømmene: - Det er bare det at hvis du piller på dette og ser hva det er for noe, så vil du kanskje begynne å lure, sa Johannesen og etterlyste både mer lidenskap og utsagn som kunne skape uenighet: - Han lager ikke annen uenighet enn den som skapes når sånne folk som meg leser han og sier at jamen dette betyr jo to ting på en gang! Du er mot Arbeiderpartiet, og du er for Arbeiderpartiet! Du mener at Norge er i en veldig dårlig tilstand etter 50 års arbeiderpartistyre, men samtidig så mener du at vi absolutt må ha arbeiderpartistyre fordi de er de eneste som kan gjøre noe. Det er slike selvmotsigelser som undergraver politikken, sa Georg Johannesen.
 Apropos selvmotsigelser: De av oss som er litt opptatt av fotball husker godt da statsminister Thorbjørn Jagland erklærte at han støttet både Rosenborg og Strømsgodset!

 Du kan se hele intervjuet med Georg Johannesen Her.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar