Program*
Les programmet og bestill billetter Her.

onsdag 23. oktober 2013

- Kongebøkene er en forutsetning for mitt eget forfatterskapFra 1978 til 1980 ga Georg Johannesen ut de tre "kongebøkene", Tredje Kongebok, Johannes´ bok og Simons bok, som er, med GJs egne ord: "Negative utopier i bibel-stil, men helt areligiøse, De er en slags sciencefiction-fortellinger om det norske systemet. Jeg beskriver vår hverdag med ord fra en annen tid.”

Kongebøkene er utgangspunkt for poeten Terje Dragseths foredrag på seminaret. Ifølge Dragseth selv er Georg Johannesen en av forutsetningene for hans eget forfatterskap. I foredraget vil Dragseth gjøre kongebøkene til gjenstand for lesning og sette dem opp som et reisverk for sin egen poetikk og poetiske praksis.

Terje Dragseth debuterte med dikt og tekstsamlingen «Offerfesten» i 1980 og har tilsammen gitt ut over 20 bøker, hvorav 17 diktsamlinger. Den siste, "Bella Blu" ble tidligere i år hedret som første vinner i den nyinnstifta Triztan Vindtorns poesipris.

Dragseth sprer seg over flere kunstneriske uttrykk. Han er utdannet filmregissør ved Den Danske Filmskolen og spiller egne sanger med bandet  «I sing my body electric».

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar