Program*
Les programmet og bestill billetter Her.

fredag 22. april 2016

Radikal nytolkning av Ars MoriendiHovedinnslaget på årets Georg Johannesen-seminar er en dramatisk og musikalsk framføring av Johannesens diktsamling Ars Moriendi eller de syv dødsmåter i sin helhet, av skuespiller Lasse Lindtner og musiker og komponist Anette Röde Hagnell. 

Det er duket for en unik forestilling hvor Lindtner og Hagnell, gjennom sitt samspill, vil by på en radikal nytolkning av denne legendariske diktsyklusen. 

Lasse Lindtner kommer fra en kjent bergensk teaterfamilie. Han er sønn av den viktige og folkekjære skuespilleren og regissøren Lothar Lindtner og begynte sin teaterkarriere som barneskuespiller ved Den Nationale Scene. Han har siden vært ansatt både ved Trøndelag Teater og hatt tallrike engasjementer i TV, film og ved teatre rundt omkring i landet. Han er nå fast ved Nationalteatret i Oslo. Mindre kjent er Lindtners talent for poesiformidling – noe han vil utfolde i hele sin bredde ved denne anledningen.

Anette Röde Hagnell er ansatt i Grenland Friteater som komponist, musiker og skuespiller. Hun har en lang historie med Georg Johannesens dikt, ikke minst gjennom sitt årelange samarbeid med Friteatrets Geddy Aniksdal i bl.a. forestillingen Ingen doktor for de døde som har turnert verden rundt de siste ti årene. Den ble framført ved Georg Johannesen-seminaret i 2013. 

Diktopplesninger arter seg gjerne som framføring av ord med musikalsk akkompagnement. Noe av det spesielle ved denne nytolkningen av Ars Moriendi er likestillingen mellom ordene og musikken, som vi håper vil tilføre diktene noe nytt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar